|
|||||||
| Kayıt ol | Yardım | Seljak Listesi | Radio and TV | Forumları Okundu Kabul Et |
| Dilbilgisi&Sözlükler Sözlükler, Boşnakça, Makedonca ya da Bulgarca ilginç kelimeler.. |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
vojvodinka
Seljak 213 Mesaj için 336 Teşekkür aldı.
This message has been thanked: 3 times
Seljak 3 Mesajda 4 Defa Eksilendi!
![]() |
Evliya Çelebi'den inciler
bugun acaip moralim bozuktu. bir seyin beni guldurebilecegine ihtimal dahi vermezdim. evliya'nin seyahatname'sinden bir seyler bakmam gerekiyordu. "der fasl-i lisan-i arnavud" basligi denk geldi onume. oyle bir goz atayim dedim. iste sayilarin, ekmek, su, nerede idin gibi seylerin arnavutcasini vermis sonra devam etmis;
"Yave sözlerdir, amma seyyahlara lazımdır belki söğeler yahud döğeler. hak mut: bok ye tıkifşatı tamu:anani filan edeyim tıkifşatı şoke:avredin filan edeyim tı pirişte bıhund: burnuna yelleneyim yani zarta çalayım tıkifşatı büsi:edebde g.tünü filan edeyim iç kıvırdım: puşt gidi demekdir. Hasıl-ı kelam dervişler alem-i seyahatde böyle lisanları da bilüp kendüye şütum etdikleri yere varmayup asude-hal ola." valla ben guldum. celebimize siptarlar cok mu sutum etmisler nedir... seyif icinden: allaam isalla macugalilar da kufur dahi kulturun-dilin bir ogesidir deyip gulup gecerler. elciye zeval olmaz dimi ama? |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|